Neohodnoceno

BIO omáčka z krétských rajčat s bylinkami 340 g – Cretan Mama, Řecko

BIO rajčatová omáčka Cretan Mama z Kréty se směsí tymiánu, oregana a bazalky. Ideální na pizzu, těstoviny i k masovým pokrmům, bez konzervantů a barviv.

Vyprodáno
Kód: 38001
169 Kč –5 % 159 Kč 467,65 Kč / 1 kg
Kategorie: Omáčky a pesta
EAN: 5214002469016
Minimální trvanlivost: více jak 30 dní
BIO rajčatová omáčka Cretan Mama s krétskými bylinkami – 340 g
169 Kč –5 %

BIO omáčka z krétských rajčat s bylinkami od značky Cretan Mama přináší autentickou chuť Středomoří přímo na váš stůl. Rajčata pěstovaná na slunné Krétě jsou základem receptury, která kombinuje čerstvost zeleniny s aromatickými bylinkami – tymiánem, oreganem a bazalkou. Omáčka je připravena bez konzervantů a barviv, což z ní dělá kvalitní domácí produkt ideální pro každodenní vaření.


Složení

  • BIO rajčata (82 %)

  • Cibule

  • Hnědý cukr

  • Olivový olej

  • Česnek

  • Vinný ocet

  • Květ mořské soli

  • Sušené krétské bylinky (bazalka, oregano, tymián)

  • Mletá paprika

  • Bukovo

  • Pepř


Nutriční údaje (na 100 g)

 

Položka Hodnota
Energetická hodnota 142,9 kJ / 34,13 kcal
Tuky 1,07 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,02 g
Sacharidy 5,49 g
z toho cukry 2,17 g
Vláknina 0,98 g
Bílkoviny 0,98 g
Sůl 0,4 g
 
 

Původ a tradice

Krétská kuchyně je známá svým důrazem na jednoduchost a kvalitu surovin. Rajčata rostoucí v úrodné krétské půdě pod středomořským sluncem jsou bohatá na chuť i aroma. Tradiční směs bylinek – tymián, oregano a bazalka – patří mezi základní prvky řeckého vaření a dodává omáčce jedinečnou středomořskou vůni. Cretan Mama spojuje tuto tradici s moderním zpracováním a zachovává plnou chuť rajčat a bylinek.


Chuť a aroma

BIO rajčatová omáčka Cretan Mama je jemná, s výraznou rajčatovou chutí doplněnou o svěží aroma bazalky, lehce kořeněný tón tymiánu a typickou středomořskou vůni oregana. Cibule a česnek přidávají hloubku, zatímco olivový olej vše harmonicky propojuje. Výsledkem je vyvážená a voňavá omáčka, která vynikne v celé řadě jídel.


Použití v kuchyni

  • Perfektní základ na pizzu

  • Rychlá omáčka k těstovinám

  • Podklad pro pečené maso nebo zeleninu

  • Doplněk k masovým kuličkám a lasagním

  • Ingredience do středomořských dušených pokrmů


Balení a skladování

Skleněná láhev 340 g. Uchovávejte na temném a suchém místě, po otevření skladujte v chladu a spotřebujte do několika dní. Minimální trvanlivost je uvedena na obalu.


❓ FAQ 

1. Odkud pochází BIO omáčka Cretan Mama?
Je vyrobena na ostrově Kréta v Řecku.

2. Jaké je složení omáčky?
82 % BIO rajčata, cibule, hnědý cukr, olivový olej, česnek, vinný ocet, mořská sůl a směs bylinek.

3. Obsahuje konzervanty nebo barviva?
Ne, je zcela bez konzervačních látek a umělých barviv.

4. Jaké bylinky jsou v omáčce použity?
Bazalka, oregano a tymián – typické pro středomořskou kuchyni.

5. Je vhodná pro vegetariány a vegany?
Ano, všechny ingredience jsou rostlinného původu.

6. Jak ji skladovat po otevření?
V chladu, ideálně v lednici, a spotřebovat během několika dní.


🍴 Recepty – tipy na použití BIO rajčatové omáčky

  • Domácí pizza s krétskou rajčatovou omáčkou a čerstvým sýrem

  • Těstoviny s omáčkou Cretan Mama a olivovým olejem

  • Masové kuličky v rajčatové omáčce s bylinkami

  • Zapečené lilky nebo cukety s omáčkou a sýrem feta

  • Dušené kuře ve středomořském stylu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola