Neohodnoceno

Physis of Crete karobový sirup 350 ml – tradiční sladidlo z Kréty

100 % přírodní karobový sirup z Kréty, vyrobený extrakcí karobových lusků. Jemně sladká chuť s čokoládovým podtónem – ideální náhrada cukru či medu. Vhodný do teplé i studené kuchyně.

Skladem (>5 ks)
Kód: 32012
279 Kč 797,14 Kč / 1 l
Kategorie: Sirupy
EAN: 5200387002719
Minimální trvanlivost: více jak 30 dní

Karobový sirup Physis of Crete pochází ze slunné Kréty, kde se karobové lusky tradičně využívají již po staletí. Výroba probíhá přirozenou extrakcí lusků, bez přidání cukru, konzervantů či jiných aditiv. Výsledkem je hustý sirup s jemnou, nasládlou chutí připomínající čokoládu, který nachází široké uplatnění v kuchyni.


Složení

  • Karobové lusky

  • Voda

  • 100 % přírodní složení, bez přidaných sladidel, barviv a konzervantů.


Nutriční údaje (na 100 ml)

Položka Množství
Energetická hodnota 1192 kJ / 285 kcal
Tuky < 0,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 69,3 g
z toho cukry 35,6 g
Bílkoviny 2,1 g
Sůl 0 g
Vláknina 2,9 g
 
 

Původ a tradice

Karobový strom (rohovník) je od nepaměti součástí středomořské krajiny. Na Krétě má karob pevné místo v místní gastronomii a jeho zpracování se dědí z generace na generaci. Značka Physis of Crete navazuje na tuto tradici a přináší sirup, který je autentickým odrazem středomořského dědictví.


Chuť a aroma

Sirup má plnou, nasládlou chuť s výraznými karobovo-čokoládovými tóny, jemně připomínající datle a kakao. V ústech působí hebce a má hustou konzistenci. Aroma je příjemně ořechové a ovocné zároveň.


Použití v kuchyni

  • Sladidlo do čaje, kávy nebo mléka.

  • Náhrada cukru či medu při pečení – koláče, sušenky, perník.

  • Topping na palačinky, lívance, jogurt či zmrzlinu.

  • Dochucení slaných omáček a marinád, například k masu.

  • Přísada do smoothie nebo ovocných salátů.


Balení a skladování

  • Balení: skleněná lahev 350 ml.

  • Skladování: uchovávejte v suchu, chraňte před přímým sluncem. Po otevření pevně uzavřete a spotřebujte v přiměřené době.

  • Trvanlivost: minimálně 30 dní od otevření, datum uvedeno na obalu.


❓ FAQ  

  1. Z čeho se vyrábí karobový sirup Physis of Crete?
    Z extraktu karobových lusků a vody, bez dalších přísad.

  2. Obsahuje produkt lepek nebo konzervanty?
    Ne, je zcela bez lepku, konzervantů a přidaných sladidel.

  3. Jak chutná karobový sirup?
    Má sladkou chuť s jemným čokoládovým a ořechovým podtónem.

  4. Kde mohu sirup využít v kuchyni?
    Do nápojů, při pečení, jako topping na dezerty či do slaných omáček.

  5. Jak dlouho vydrží po otevření?
    Minimálně 30 dní, doporučuje se skladovat na chladnějším místě.

  6. Odkud sirup pochází?
    Sirup se vyrábí na řecké Krétě, tradičním způsobem.


🍴 Recepty – tipy na použití

  • Jogurt s ořechy a lžící karobového sirupu.

  • Lívance přelité sirupem a posypané skořicí.

  • Marináda na kuřecí maso s karobovým sirupem, česnekem a olivovým olejem.

  • Zmrzlina s karobovým sirupem a drcenými ořechy.

  • Smoothie z banánu, mléka a kapky karobového sirupu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola