Neohodnoceno
Citrony Interdono
Ovoce chemicky neošetřené a nevoskované, dozrálé na Krétě, pěstované krétskými farmáři ekologickou cestou.
Co dělá krétské citrony výjimečnými?
Jsou pěstované krétskými farmáři ekologickou cestou, bez chemických postřiků, v souladu s tradičními metodami. Jsou chuťově unikátní - méně kyselé, s jemným sladkým nádechem. Mají více šťávy a více vitamínů než citrony z jiných oblastí, zemí. Jsou perfektní do kuchyně, na marinády, saláty, do nápojů i sladkých dezertů.
Citrony obsahují velké množství kyseliny askorbové a kyseliny citronové (3,5–8,0 g/100 g), mají přibližně kolem 87 % vody. Proto se využívají jako přírodní okyselovadlo do řady pokrmů, nebo se z nich mačká kyselá šťáva. Dále obsahují bioflavonoidy, pektin, vonné silice, provitamin A, vitamin B, cca 3 % sacharid
| Kategorie: | Ovoce |
|---|
- Chuť/šťavnatost: svěží, výrazně kyselá šťáva; dužnina křehká a hodně šťavnatá, slupka může mít lehce nahořklý tón.
- Praktično: tenká, velmi hladká, lesklá slupka, přisedlá k dužnině (dobře se krájí na plátky); citrony bývají protáhlé„cylindrické“ s nápadným „čudlíkem“ na konci; mají málo semínek.
- Sezóna: nejranější odrůda — sklizeň začíná na konci léta, hlavní úroda podzim–začátek zimy
Využití: ideál na šťávy a limonády, do marinád a dresinků; tenká slupka je super na čerstvou kůru a plátky do nápojů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář




